fredag 26 november 2010

Pecannöts-macaron


Förutom pumpapaj är också pecannötspajen en näst intill obligatorisk dessert på thanksgiving.
Eftersom jag tyckte det var tråkigt med två pajer till efterrätt gjorde jag istället om pecannötspajen till en macaron. Jag malde pecannötter med skalet på och ersatte mandeln i det här receptet med pecannötsmjölet.


Resultatet blev förvånansvärt bra. Förutom att smeten blev prickig gjorde det ingen skillnad att skalet var på. Jag fyllde sedan macaronsen med dulce de leche och mörk chokladganche. Dulce de leche får du genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk i vatten i 3 timmar. Tänk på att burken ska vara täckt med vatten under hela tiden. Chokladganachen gjorde jag genom att värma 1,75 dl grädde tills den kokar och sedan ta bort kastrullen från plattan och röra ner 100 gram grovt hackad mörk (minst 70%) choklad. Låt vila i kylen tills lagom konsistens. Sen är det bara att spritsa på fyllningarna och äta!


 Formen blev inte precis perfekt men vad gör det när de smakar ljuvligt?

2 kommentarer:

  1. Så gott det låter med kolakräm i :-)

    SvaraRadera
  2. kan jag få säga vilken kaka jag vill ha när jag kommer och hälsar på redan nu? någon kaka med kokos som är frusen. tänk ut någon sjukt god, gärna färglad!

    kärlek
    Frida

    SvaraRadera