onsdag 29 juni 2011

Mandelkakor med kanelglitter


Äntligen har jag hittat mandelmjöl (mandelpulver) att köpa färdigt i Malmö. Nu återstår bara att testa kvaliteten.
Jag valde att mjukstarta lite med ett recept från konditorns bästa som jag fick hem i brevlådan förra veckan. Kakorna heter kort och gott, mandelkakor;


Vispa samman 200 gram mjukt smör och 3 dl strösocker. Vispa tills det är vitt och fluffigt. Blanda sedan ner 1 äggula och 3/4 dl mandelmjöl. I en ny bunke, blanda 1/2 tsk hjorthornssalt och 5 3/4 dl vetemjöl och blanda sedan er det i den andra bunken. Blanda samman till en deg, blir det lite torrt så tillsätt ett par matskedar kallt vatten. Forma sedan degen till valnötsstora bollar och doppa de i äggvita och rulla de sedan i 1 dl socker blandat med 1 1/2 tsk kanel. Grädda i ugnen i 20-25 minuter på 140 grader.


Jag pimpade mina kakor lite genom att blanda upp kanelsockret med guldströssel. Kakorna passar utmärkt till både frukost, 3-fika på jobbet och kvällsfika på kolonilotten (gärna alla tre på samma dag).

1 kommentar:

  1. Åh, jäklar vad gott. Kanel. Mmmm. Då vet jag vad jag ska göra med mandelmjölet i skafferiet.

    SvaraRadera