onsdag 14 december 2011

Julcookie med mörk choklad och polkagris

Inte precis den mest upphetsande kakan jag hade med mig på julmarknaden i helgen men trots det den som sålde bäst. Fast den är i o för sig galet god och ett bra komplement till alla "vanliga" julkakor med de mintiga polkagrisbitarna i.


Vispa 240 gram smör mjukt och tillsätt sedan 3,5 dl farinsocker och vispa slätt. Vispa i 2 ägg, 1 äggula och 1 tsk vaniljsocker. I en annan bunke, blanda 6 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 1/2 tsk bikarbonat och en nypa salt. 
Tillsätt sedan mjölblandningen till den andra smeten. Tillsätt sedan 120 gram krossade polkagisar och 120 gram grovt hackad mörk choklad och knåda in. Låt degen vila i kylen i en timme. 
Värm ugnen till 175 grader. Baka i ca 12 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar