Det här receptet har jag också publicerat innan men är så fruktansvärt gott att jag nog kommer posta det varje jul så länge jag fortsätter med bloggen. Varsågoda; Världens bästa fudge!
Saltlakritsfudge | ||||||||||||||||||||
150 gram Tyrkisk peber | ||||||||||||||||||||
1 tsk vaniljsocker | ||||||||||||||||||||
3 dl vispgrädde | ||||||||||||||||||||
3 dl |
1 dl |
50 gram |
2 msk |
100 gram vit choklad, grovt hackad |
Har man ingen termometer kan man göra kulprovet genom att droppa lite smet i kallt vatten. Om det går att ta upp droppen och rulla den till en kula mellan fingrarna är fudgen tillräckligt kokt. Är den fortfarande för lös måste den koka längre.
Mixa karamellerna i matberedaren.
När smeten är uppe i 120° rör man ner smör och glykos. Koka i ytterligare 1 minut.
Ta av från värmen och lägg i chokladen. Rör så att den smälter. Häll sedan ner vaniljsockret och karamellgruset. Rör om och häll upp i en form (20x30 cm). Gärna med smörpapper i botten. Ställ den att kallna och stelna.
Skär ut bitar när fudgen är helt stelnad. Förvara svalt.
Strutarna fudgen ligger i har jag tillverkat själv (med lite hjälp av Stina) och är en komposition bestående av 4 delar. Ett tjockt fint papper som blir struten, smörpapper innuti för att skydda strutpappret, cellofan som hålls fast av en "cupcakewrap" som är hjärtspetsen på struten. Mäta (höfta), klippa, klistra. Sjukt jävla pyssligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar