söndag 4 december 2011

Världens bästa pepparkakor. På riktigt.

Förra helgen bakade jag pepparkakor efter det här superbraiga receptet som kommer från min mammas vän Pia, tack så mycket för det!

Pias pepparkakor
500 g Smör
450 g Farinsocker
3/4 dl Sirap
1,5 dl vatten
2 msk Ingefära
2 msk Kanel
2 msk Nejlika
1 msk Bikarbonat
1 kg Vetemjöl
Koka upp vatten, sirap och farinsocker tills sockret är smält. Häll lagen över smöret och kryddorna och rör runt tills allt smör smält och smeten svalnat till 37 grader. 

Den kan bli lite svalare men får inte vara varmare. Blanda bikarbonat och mjöl i en egen bunke och blanda sedan ner det med resten av smeten till det blir en jämn smet. Låt sedan degen vila i kylen över natten och baka ut dina pepparkakor nästa dag. Kakorna gräddas i ugnene på 225 grader i 7 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar