lördag 7 januari 2012

I scream, You scream, We scream for Ice cream!

Så himla gulligt va? Nästan så man dör. 
Efter ha letat mig vansinnig efter glasstrutar som har en fot över hela Malmö fick jag helt enkelt bli lite kreativ. Necessity is the mother of invention som Boserup hade sagt. Så jag köpte helt enkelt några små strutar och sågade av bottnen. Sedan klädde jag den avsågade foten med folie och satte ner strutarna i en minmuffinsform så de skulle få lite stabilitet i ugnen.


Sen är det bara att fylla struten med sin favoritbrownie-smet. Jag använde det här receptet som jag hittade i en choklad-kakbok jag fyndade på loppis i somras. För att addera det lilla extra lade jag i två knivsuddar av habanero.


(Räcker till 24 strutar)

100 gram smör
125 gram choklad
1,5 dl grovhackade valfria nötter
4 ägg
1/2 tsk salt
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 knivsuddar malen habanero

Smält choklad och smör långsamt i vattenbad. Låt svalna, rör då och då. Vispa ägg, salt och socker till en fluffig blandning. Rör ner chokladblandningen tillsammans med mjöl och habanero och nötter. Häll smeten i strutarna och grädda i ugnen på 175 grader i 10-15 minuter. Låt svalna helt innan du smetar på valfri frosting. Jag använde mig av helt vanlig grädde som jag färgade i olika färger. Tyvärr så skar det sig ganska mycket så nästa gång skulle jag nog göra någon annan topping. Varför inte toppa med riktigt glass?

Fötterna blir lite bruna på de, men det gör ju inget. Mer bara lite avslöjande för vad som väntar inuti.

Ah, som en fin regnbåge. Vill ni se hur det ser ut när man biter i de?

 Nom!



Tänker ni nu, nämen vilka fina bilder hon tar jämfört med de gamla... Det är för min kille köpt en ny fet kamera som jag lånar. I LIKE!


























Helt enkelt ett awesome sätt att börja 2012 på!

6 kommentarer:

  1. Åh herregud så fint!
    Vilken rolig idé!

    Har du förresten kollat på exempelvis McD om du får köpa där?

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket!

    Jag kom på det först idag efter att jag bakat de faktiskt, att man kunde kolla där eller i nån glasskiosk. Får bli till nästa gång

    SvaraRadera
  3. Riktigt snygg header! Och vilken rolig idé med glassarna, du är så påhittig! Men vad är det överst? Misstänker grädde?

    SvaraRadera