225 g mjukt smör
1 cup strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
1/2 cup hackade paranötter
1/2 cup finmixade lättsaltade potatischips
2 cups vetemjöl
Ev.
Extra chips och flingsalt till strössel
125 gram choklad
1/2 kokosfett
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och hälften av sockret mjuk och fluffigt. Vispa ner vaniljsockret och saltet och rör ner ägget. Blanda sedan ner paranötter, chips och mjöl tills allt är precis blandat. Häll upp resterande sockret i en skål. Ta en matsked deg och rulla till en boll och rulla bollen i sockret. Lägg på en plåt och gör likadant på resten av degen. Om du inte vill doppa de i choklad, Strössla kakorna med krossade chips och flingsalt. Grädda de sedan i 15 minuter i ugnen. Låt sedan svalna på ett galler.
Om man istället vill ha de doppade i choklad, smälter man helt enkelt 125 gram choklad ihops med 1/2 dl kokosfett och doppar kakorna i. Strössla sedan krossade chips över så blir det mumma.
Jag tycker det låter lite för bra för att vara sant. Jag menar chips OCH cookie, herregud!
SvaraRaderaTråkigt att de inte smakade mer chips, det vill man ju :(
SvaraRaderaHmm, då skulle jag nog göra som du skriver; testa att fritera dem :) De ser ruskigt goda ut iallafall!!!
SvaraRaderaJa, de var jättegoda även om man önskat att de smakade mer chips. Men det kanske går att lösa det genom att fritera de :)
SvaraRadera