tisdag 3 maj 2011

Fläder och Rabarber-cupcakes


På supersöndag i söndags på Makeriet hade jag bland annat bakat de här fantastiska veganska cupcakesen. Receptet hittade jag på cakespys blogg men sen ändrade jag runt lite så det blev ännu bättre eftersom originalreceptet blev lite kladdigt.
Om ni häpnas över de snygga fotona i det här inlägget är det för det inte är jag som fotat utan den begåvade Gustaf Emanuelsson. Gå in på hans blogg så kan ni se fler bilder från dagen!

2/3 cup matolja
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk mald kardemumma
1 tsk vaniljpulver
170 gram soyayoghurt
3/4 cup STARK flädersaft (typ 50:50)
2 cup strösocker
2 cups vetemjöl minus 4 msk
4 msk majsstärkelse
2 cups skalade och grovt hackade rabarber, täckta i potatismjöl
0,5 cup havregryn

2 paket vegansk cream cheese
rivet skal från 2 citroner
fläderkoncentrat
Galet mycket florsocker
ca 60 gram mjölkfritt smör

Värm ugnen till 160 grader.
Vispa samman olja, yoghurt, bakpulver, bikarbonat, kardemumma och vanilj.
Tillsätt mjöl, majsstärkelse och socker, vispa långsamt samman.
Tillsätt, långsamt, flädersaften samtidigt som du fortsätter vispa långsamt.
Vänd sist ner rabarber och havregryn.
Sätt formar i en muffinsform och häll smet upp till halva formen. 
Grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills provstickan kommer ut ren.



Till frostingen, vispa samman smör och cream cheese först och ner med citron och fläder. Vispa sedan ner lite florsocker i taget tills du får en fast frosting.

När kakorna svalnat, spritsa på frosting och dekorera som du vill. Jag har färgat socker, nymalen kardemumma och små söta rosetter på. Gulligt värre.  Hur man gör rosetterna visar jag en annan dag!

1 kommentar:

  1. Så fina! Och extra plus för att de är veganska :D

    SvaraRadera