torsdag 5 maj 2011

Hallonkladdkaka med chokladsås


Här är receptet på ytterligare en kaka från Supersöndagens kakbord.
Det här receptet kommer från tävlingen Årets Bak och Dessertmästare och receptet skapat av Sandra Danielsson blev den 5e veckovinnaren. Istället för lakritssåsen som var med i originalreceptet gjorde jag en farligt god chokladsås att ha till.

Kaka
2 ägg
100 g smör
200 g hallon
3 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 msk potatismjöl
  
Sås
300 gram mörk choklad
6 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk sirap
  1. Vispa ägg och strösocker tills det blir luftigt och fluffigt.
  2. Häll hallon i en skål med vaniljsockret och kör till mos med en stavmixer.
  3. Smält smöret.
  4. Rör ihop äggsmet, hallon och smör.
  5. Tillsätt mjöl och potatismjöl.
  6. Rör till en jämn smet.
  7. Grädda i 200 °c i ca 25 minuter.
  8. Sås: Värm upp vispgrädde, sirap och mjölk till precis innan det kokar, rör sen ner den hackade chokladen tills allt är smält.
  9. Pudra florsocker över kakan och ringla chokladsåsen över.
  10. Ät och njut!



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar