måndag 12 december 2011

Cakepops på mjuk pepparkaka


De här glittrande julkulorna innehöll supergod och saftig mjuk pepparkaka som jag modulerade om.
Doppade i rosa choklad och rullade i rött glitter blev de såhär fina!
Pepparkaksreceptet kommer från två systrars söta.

75 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
1½ tsk kanel
½ tsk nejlikor
½ tsk kardemumma
2 ½ dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker ljust och poröst.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ner dem i ägg- och sockerblandningen tillsammans med det smälta smöret och grädden. Blanda till en slät smet. 
Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 45 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på ett galler tills den är helt kall.
 
Smula sedan ner pepparkakan och blanda den med 150 gram cream cheese, (ca.) 3 dl florsocker och 50 gram smör blanda knåda fixa tills det är en bra kakklubbs-smet. Forma till bollar och sätt på en pinne. Låt de vila i frysen i ca 20 minuter innan du doppar klubborna i choklad. Smält choklad över vattenbad och doppa dina klubbor en och en. Jag rullade mina sedan i socker som jag färgat rött så att klubborna skulle påminna om glittriga julgranskulor. 

Vill man inte göra kakklubbor är den mjuka pepparkakan gudomligt god att äta i sig.

1 kommentar:

  1. WOW! va fina.. jag förökte mig med på på cake pops men blev inte lika fina som dina!! lägger till dig i bloglovin!


    Gå gärna in och kolla min blogg idag jag har gjort rocky road cupcakes. De blev jättegoda! www.mammahjarta.blogg.se

    SvaraRadera