onsdag 21 december 2011

Knäckebröd

Lite miniknäcke såhär till jul passar väl bra, eller vad säger ni?


2,5 dl filmjölk
25 gram jäst
50 g smör, rumsvarmt
2 msk brödsirap
1 tsk salt
4 dl rågmjöl
3-4 dl vetemjöl
0,5 dl linfrön
flingsalt

Smula jästen i en bunke. Värm filen till 37 grader och rör ut jästen i filmjölken. TIllsätt resterande ingredienser och knåda degen smidig. Låt jäsa i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg degen på ett mjölat bord och dela den i 3 delar. Kavla ut degen och stansa ut runda former. Kavla över degen med en kruskavel eller nagga med en gaffel. Precis innan du sätter in bröden, spray de med vatten och strö flingsalt över (gör du detta för tidigt kommer saltet börja smälta). Grädda i ca 10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt sedan svalna på ett galler.


1 kommentar:

  1. Kan tänka mig att de är supergoda :-D

    Kramar från mig <3<3<3

    SvaraRadera