Här är en supersnabb fudge när man inte har tid eller ork att koka "vanlig"
300 g mörk choklad, (ju mörkare och mer bitter, desto mindre söt blir fudgen)
1 burk kondenserad mjölk
30 g smör
75 g pistagenötter
30 g smör
75 g pistagenötter
75 g cashewnötter
1 msk flytande glykos
Smält ihop choklad och kondenserad mjölk på låg värme i en kastrull. Tillsätt smöret och glykos och låt det smälta samman. Ta bort från plattan och vänd ner nötterna. Bred ut i en form och låt svalna i kylen några timmar.
God men inte riktigt lika god som den långkokande men väl värt ett försök.
Smält ihop choklad och kondenserad mjölk på låg värme i en kastrull. Tillsätt smöret och glykos och låt det smälta samman. Ta bort från plattan och vänd ner nötterna. Bred ut i en form och låt svalna i kylen några timmar.
God men inte riktigt lika god som den långkokande men väl värt ett försök.
Jag har funderat på att göra denna fudge sen ca. 2 år tillbaka när jag såg Nigella Lawson göra den i tv;)
SvaraRadera