lördag 21 april 2012

Glassiga cupcakes


Eftersom jag tänkte casha in 30 000 har jag gjort en cupcake till misscupcake-tävlingen som Dr. Oetkers har. Problemet är bara att jag inte kommer in på deras sida för att ladda upp bilden. Fail. Nu funkar det. Gå in och rösta HÄR!
Jag har gjort brownies i glasstrutar innan men nu kommer en vårigare variant; 
Vanilj och limecupcake med vit chokladfrosting med passionsfrukt.

Vanilj och lime cupcake
(blir 20 st "vanliga" cupcakes)
1 cup (225 grams) strösocker
1 vaniljstång
1 3/4 cups (175 grams) cake flour
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/4 cup (57 grams) smör, rumstempererat
2 stora ägg
1/3 cup (75 grams) gräddfil
1/4 cup (60 ml) matolja
1 tsk vaniljpulver
2/3 cup (160 ml) mjölk (den fetaste)
rivet skal från 1 lime

Glasstrutar
Folie

Såga, med en brödkniv, av bottnen på glasstutar. Täck sedan bottnen med folie och placera de i en muffinsplåt eller direkt på en plåt.
Värm ugnen till 175 C
I en liten skål, blanda strösocker, lime och fröna från vaniljstången.
Använd baksidan av en sked och tryck så att vaniljfröna blandas med sockret.
I en ny skål, blanda cake flour, bakpulver, bikarbonat, malen ingefära och salt.
Tillsätt vanilj-strösockret och blanda väl.
Tillsätt smör och mixa tills du får en smulig blandning.
Blanda ägg, gräddfil, olja och vaniljpulver i en skål och vispa samman.
Tillsätt äggmixen till mjölet och rör tills det är precis blandat.
Häll sakta i mjölk. Smeten ska vara ganska lös nu.
Fyll strutarna halvfulla.
Baka i 12-14 minuter och testa sen om de är klara.
När de är klara, ta genast bort cupcakesen från cupcakesplåten och ställ på ett gallret för att svalna eller på bänken. 


Vit chokladfrosting med passionsfrukt
100 gram färskost (rumstemp)
40 gram smör (rumstemp)
100 gram vit choklad (smält)
1 tsk vaniljpulver
2-3 dl florsocker
2 passionsfrukter
Vispa först samman smör och färskost till en jämn smet. Vispa sedan ner den smälta vita chokladen. Vispa sen ner florsockret och vaniljen.Ha sist i passionsfrukten. Vispa ev i mer florsocker om den blir väldigt lös. Låt den sedan vila i kylen i några timmar innan du använder den. Vill du ha den tjockare, ha i lite mer vit choklad eller mer florsocker.

Spritsa sedan på frostingen på strutarna och strössla som du vill!

8 kommentarer:

  1. de blev jättefina,a ibland strular den sidan för så många lägger upp o samtidigt så brukar de bli så.men försök annan dag

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Jag har länkat till dig i ett av mina inlägg och lagt till en bild från din blogg i samband med länken. Jag hoppas att du inte har något emot det? Och om du skulle ha något emot det, kommenter det gärna så att jag vet, i så fall publicerar jag inte det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt såklart, har du ny blogg? hade du en annan innan?

      Radera
  3. Åh så fint! Men en bild på hur de ser ut innuti också, tack!!!

    SvaraRadera
  4. Kul idé att grädda dem i glasstrutarna i muffinsformen! Funderade på hur du fick ner dom i strutarna när dom var gräddade men nu förstår jag.

    SvaraRadera
  5. Ellinor Ericssontisdag, april 24, 2012

    Dom ser otroligt fina och smaskiga ut. Men vad är egentligen cake flour och kan man ersätta det med något annat.
    Mvh, Ellinor

    SvaraRadera
  6. Åh, jag har glömt lägga till det. Cake flour är vetemjöl med extra stärkelse. Jag gör mitt eget genom att ta 1 cup vetemjöl och sen ta bort 2 msk och ersätt med 2 matskedar majsstärkelse. Sikta samman ett par gånger så har du utmärkt cake flour!

    SvaraRadera