måndag 13 september 2010

Bite me!

Efter att ha surfat runt på bakerellas blogg hela dagen kunde jag inte längre hålla mig utan var tvungen att tillverka mina egna kakklubbor. Kak-klubbor är gjorda av kakdeg och frosting som sedan doppas i choklad.För att tillverka klubborna behöver du till exempel en sockerkaka, muffin, brownie eller ja, nästan vad som helst. Ta det du har över, baka själv eller köp färdigbakade i affären beronde av tid och ork. Klubbpinnarna finns att hitta på lite olika ställen men jag köpte mina på Panduro där man får 100 stycken i trä för lite över tjugan.
Börja med att smula ner kakan för hand eller med hjälp av en matberedare. Blanda sedan kaksmulorna med valfri frosting. Nutella eller jordnötssmör går också bra, bara det är något kladdigt helt enkelt. 

Det behövs bara så mycket frosting att smulorna precis binder till varandra. För mycket frosting gör smeten lös och svår att forma så ta bara lite i taget. Det svårt att säga exakt hur mycket frosting som behövs eftersom det beror på vad du använder för kakor. Man får helt enkelt testa sig fram. I hälften av mina klubbor använde jag citronmuffins och i hälften chokladmuffins.

Här kommer ett recept på den cream cheese-frosting jag använde.

Mixa följande:
100 g philadelphia ost
60 gram smör
1,5 dl florsocker
0,5 msk citronsaft
knappt 1 tsk vaniljsocker

Nästa steg är alltså att forma smeten till valfri form. Ett tips är att använda pepparkaksformar för att forma degen, tänk bara på att klubban måste vara tillräcklig tjock för att ge pinnen stabilitet.  Efter du format smeten i valfri form sätt in de i frysen i 15 minuter.

Citronmuffinsen försökte jag sedan färga lila/blå men när den färgen blandades med den gula från muffinsen blev det en grön färg och den fick helt enkelt vara för att inte sabotera mer

Ta ut de ur frysen och sätt ner en klubbpinne i varje kaka. Klubbpinnen bör gå igenom ungefär 2/3 av kakans storlek. Doppa de sedan i choklad och dekorera med valfritt strössel. Låt klubborna stå i oasis när de torkar så kladdar de inte ner och blir fina.


Eftersom jag är cupcakestokig formade jag mina klubbor som små cupcakes. Sen om de ser ut som cupcakes eller mer som svampar får ni själva avgöra.

2 kommentarer:

  1. Ska lätt göra dessa snart!
    Var de goda? Är de något du rekommenderar? :D

    SvaraRadera
  2. De är jättegoda och väldigt enkla att anpassa efter sina egna favoritsmaker. Mina favorit var absolut choklad!

    SvaraRadera