torsdag 9 september 2010

Whoopie pie - försök2

Med en nyopererad katt i lägenheten spenderar jag den mesta tiden hemma och tänkte därför passa på att baka whoopie pies igen. Hallon och choklad är min favorit-smak-kombo just nu så det blev det just hallon/choklad på mina whoopie pies idag. Eftersom jag tycker dl-mått är opålitliga och att det är väldigt svårt att mäta upp tex 4,1 dl (1,75 cup) har jag gjort om de flesta mått till vikter.


Use This!
Cookie
  • 4,1 dl (248 g) mjöl
  • 1,8 dl (71 g) osötade kakao av bra kvalité
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk osaltat smör, rumstempererat
  • 50 g Crisco (vegetable shortning)
  • 1,2 dl (100g) Strösocker
  • 1,2 dl (83 g) farin socker
  • 1 stort ägg
  • 2,4 dl (240 g) mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
    Frosting
    • 2,5 dl grädde
    • 2 msk socker
    • 1 tsk vaniljsocker
    • ca 1 dl hallon pureé (mixa 2-3 dl hallon med florsocker till en söt pureé, sila sedan bort kärnorna)
    Do this!
    Cookie
    1. Sätt ugnen på 190 grader. 
    2. Sikta samman vetemjöl, kakao, bikarbonat och salt i en skål. 
    3. Ta en ny skål och vispa samman smör, crisco, och socker. Blanda till sen slät smet, ca 3 minuter. 
    4. Tillsätt därefter ett ägg och vispa tills det är fluffigt, ca 2 minuter. 
    5. Blanda därefter i hälften av mjölblandningen sedan mjölken och vaniljsockret. Blanda sist i resten av mjölblandningen.
    6. klicka (eller spritsa) "2-teskedar-stora" klickar på ett bakplåtspapper med ungefär 5 cm mellanrum. 
    7. Baka i ungnen tills kakorna lyfter tillbaka när man trycker till de. Det tar 10-12 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna på ett galler. Låt svalna helt innan fyllningen läggs på.


     Frosting
    1. Blanda grädde och socker i en skål. Ställ i kylen tillsammans med vispen i 30 min.
    2. Vispa upp till en mjuk konsistens, tillsätt vanilj och hallon pureé och vispa till en fast frosting. 
    3. Spritsa över en avsvalnad whoopie-kaka och tryck sedan dit en likadan del ovanpå.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar