Cookie
- 4,1 dl (248 g) mjöl
- 1,8 dl (71 g) osötade kakao av bra kvalité
- 1,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 1 msk osaltat smör, rumstempererat
- 50 g Crisco (vegetable shortning)
- 1,2 dl (100g) Strösocker
- 1,2 dl (83 g) farin socker
- 1 stort ägg
- 2,4 dl (240 g) mjölk
- 1 tsk vaniljsocker
Frosting
- 2,5 dl grädde
- 2 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- ca 1 dl hallon pureé (mixa 2-3 dl hallon med florsocker till en söt pureé, sila sedan bort kärnorna)
Do this!
Cookie
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Sikta samman vetemjöl, kakao, bikarbonat och salt i en skål.
- Ta en ny skål och vispa samman smör, crisco, och socker. Blanda till sen slät smet, ca 3 minuter.
- Tillsätt därefter ett ägg och vispa tills det är fluffigt, ca 2 minuter.
- Blanda därefter i hälften av mjölblandningen sedan mjölken och vaniljsockret. Blanda sist i resten av mjölblandningen.
- klicka (eller spritsa) "2-teskedar-stora" klickar på ett bakplåtspapper med ungefär 5 cm mellanrum.
- Baka i ungnen tills kakorna lyfter tillbaka när man trycker till de. Det tar 10-12 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna på ett galler. Låt svalna helt innan fyllningen läggs på.
Frosting
- Blanda grädde och socker i en skål. Ställ i kylen tillsammans med vispen i 30 min.
- Vispa upp till en mjuk konsistens, tillsätt vanilj och hallon pureé och vispa till en fast frosting.
- Spritsa över en avsvalnad whoopie-kaka och tryck sedan dit en likadan del ovanpå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar