lördag 25 september 2010

Söta rågkex


Min mamma tycker mycket om klassiska bondkakor så nu när jag är hemma hos mina föräldrar tänkte jag baka det till henne. Tyvärr fanns det verken mandel eller sirap hemma och det är över 1 mil till närmsta affär fick hon istället en av mina favorit småbröd- rågkexet. Receptet är taget direkt från ett konditori vilket innebär att alla ingredienser är angivna i vikter.

  • 300 g smör
  • 5 g bakpulver
  • 160 g socker
  • 125 g rågsikt
  • 275 g vetemjöl

Jag skrev av det här receptet för flera år sedan men skrev endast av ingredienserna och inga instruktioner men såhär gjorde jag och det blev bra;

Blanda socker och smör i en matberedare













Blanda vetemjöl, rågsikt och bakpulver i en skål.


 +





Knåda samman sockersmöret med mjölet till en deg
Låt vila i kylen i minst 1 timme.

Kavla ut degen (kan behöva tillsätta mer mjöl och tålamod här) och tryck sedan ut kakor med en rund form


Nagga kakorna och grädda de i ugnen i 5 minuter på 200 grader




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar