lördag 18 september 2010

Valvaka-kaka

Valvaka-kaka nummer 1 blev macarons i Fi-anda. Macaronsen är en vanlig mandel-macaron och receptet till den hittar ni här. Fyllningen blev en hallonkräm gjord som en vit choklad ganache på hallongrädde. Bokstäverna är uttryckta i sugarpaste.
Mina macarons idag blev tyvärr hopplöst dåliga. Min smet blev för lös och konstig och av 4 plåtar lyckas endast 1 räddas. Problemet är att jag inte vet var det blev fel. Får väl helt enkelt testa igen, och igen, och igen tills de blir perfekta.



Hallonkräm:  
  • 2 msk grädde 
  • 50 g färska/frysta hallon 
  • 100 g vitchoklad, hackad
  • ev röd pasta- eller hushållsfärg
  1. Mixa hallonen med en mixer (vill du sila bort kärnorna måste du ta lite extra hallon så att det är 50 g puré).
  2. Koka upp grädden och hallonen i en kastrull.
  3. Ta bort kastrullen och rör ner chokladen tills den smält helt. Vill du ha färgen mer röd, tillsätt då lite extra röd färg till blandningen.
  4. Låt vila i kylen i minst 1,5 timme gärna längre. Spritsa på macaronsen.


Nu får de vila i kylen tills imorgon när de får sällskap av valvaka-kaka nummer två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar