Valvaka-kaka nummer 1 blev macarons i Fi-anda. Macaronsen är en vanlig mandel-macaron och receptet till den hittar ni här. Fyllningen blev en hallonkräm gjord som en vit choklad ganache på hallongrädde. Bokstäverna är uttryckta i sugarpaste.
Mina macarons idag blev tyvärr hopplöst dåliga. Min smet blev för lös och konstig och av 4 plåtar lyckas endast 1 räddas. Problemet är att jag inte vet var det blev fel. Får väl helt enkelt testa igen, och igen, och igen tills de blir perfekta.
Hallonkräm: - 2 msk grädde
- 50 g färska/frysta hallon
- 100 g vitchoklad, hackad
- ev röd pasta- eller hushållsfärg
- Mixa hallonen med en mixer (vill du sila bort kärnorna måste du ta lite extra hallon så att det är 50 g puré).
- Koka upp grädden och hallonen i en kastrull.
- Ta bort kastrullen och rör ner chokladen tills den smält helt. Vill du ha färgen mer röd, tillsätt då lite extra röd färg till blandningen.
- Låt vila i kylen i minst 1,5 timme gärna längre. Spritsa på macaronsen.
Nu får de vila i kylen tills imorgon när de får sällskap av valvaka-kaka nummer två.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar