söndag 26 september 2010

Brigadeiro

Igår bjöds jag på, förrutom en tjusig middag, brasilianskt godis, brigadeiros, vilket var väldigt gott och jag måste ju därför dela med mig av receptet här. 
Det var väldigt enkelt och det man gör är att koka 1 burk sötad kondenserad mjölk, 1 msk smör och ca 0,5 dl kakao (beror lite på hur mycket chokladsmak du vill ha). Koka under konstant omrörning. Smeten är färdig när den börjar lossna från kanterna och botten och formar sig mer som en klump. Kolan får inte koka för länge för då blir den stenhård och går inte att forma (eller äta).
När kolan svalnat, gör kulor och rulla i chokladströssel, låt vila i kylen tills helt svalnade innan du äter de
färdig choklad-kola
Vi rullade bollarna innan smeten svalnat tillräckligt så de sjönk ihop något.
Det går också göra liknande med kokos om man vill. Detta hette något annat men det har fallit bort från mitt minne. Man kokar iallafall 1 burk sötad kondenserad mjölk med ca 2 dl kokos och 2 msk smör. Samma gäller för denna att koka till kolan lossnar från kanterna. Låt sedan svalna och rulla till bollar.

Så här ser kokoskolan ut när den är färdigkokad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar