måndag 6 september 2010

I died and went to heaven

Om ni läser andra bak-bloggar märker ni att det är väldigt lätt att bli insnöad på en sak, en speciell sorts bakverk. Efter att ha bakat macarons idag så förstår jag verkligen varför. De är ju helt magnifika! De går att variera i all oändlighet med olika färger och olika smaker och dessutom har den franska delikatessen den perfekta storleken. Som cupcakes- fast nättare och tjusigare.


 
Idag gjorde jag macarons efter samma recept som sist med skillnaden att nu hade jag en riktig termometer till hjälp. Det visade sig att mitt sockerlag förmodligen var för svalt sist och inte för varmt som jag tidigare trodde. Jag är just nu väldigt svag för pastellfärger så macaronsen fick idag fick en mintgrön färg. Tyvärr tog jag lite för lite färg så färgen syns väldigt dåligt på bilderna.


Ibland blir de så här fina...
...och ibland blir det bara pannkaka.Nu till det viktigaste; fyllningen! Jag valde att göra en mörk chokladganche (1 dl grädde, 180-200 g mörk choklad, värm grädden, smält ner chokladen och vila i kylen tills rätt konsistens- easypeasy) och innanför chokladen la jag först lite hallonsylt. Som en liten liten god överraskning i mitten. och shit vad gott det var! Hallon och mörk choklad måste vara en av de bästa smakkombinationerna.Lite hallon
Lite choklad


Så blir det så här härligt

1 kommentar: