söndag 8 maj 2011

Key lime pie


Den här pajen är hur enkel som helst att göra och hur god som helst! Egentligen ska den göras med Key lime som är en mindre och sötare limesort men den är inte så lätt att få tag på så jag gjorde med vanliga och det gick strålande.

1 1/4 cups krossade digistivekex
90 gram smör, smält av svalnat
3 msk strösocker
nypa salt
1 burk sötad kondeserad mjölk
4 äggulor
1/2 cup färskpressad limejuice
1 msk river skal från lime.

1. Sätt ugnen på 190°.  Mixa sönder digestivesmulorna och blanda med smör och socker och salt i en skål. tryck ner i en smörad form. En vanlig springform är lagom storlek. Baka i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
2. I en skål, blanda kondenserad mjölk, ägggulor, limejuice och limeskal. Häll smeten i pajskalet.  
3. Sänk ugnen till 160 grader. Sätt in pajen och baka i ca 15 minuter. Mitten ska vara fast men ändå vara dallrig när man rör formen. låt svalna helt innan den ska ätas.
4.Servera med vispgrädde.

Jag tog med mig min paj på födelsedagsfest för min fina vän Moa och där fick pajen sällskap av en maffig bananabread-chokladtårta och en vit chokladtårta.




3 kommentarer:

  1. Oj, skoj! Har tänkt göra en sån nästan varje dag i ett halvår nu!

    SvaraRadera
  2. Det var megaenkelt och megagott så det är bara att göra det. Eller så kommer jag förbi med en någon dag snart!

    SvaraRadera