tisdag 17 maj 2011

Zingers


För nån vecka sen fick jag ett mail från vad som verkar vara en hyvens tjej. Hon undrade om jag inte kunde hitta något sätt att göra Amerikanska Zingers eftersom hon får lite kravings efter det ibland. Självklart!, sa jag, och här är mitt försök (tänk då på att JAG aldrig ätit en riktig Zinger);

Kakan
3/4 cup - 1 msk vetemjöl
1 msk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk mjölk
4 msk smör
1/2 tsk vaniljpulver
4 stora ägg,
3/4 cup strösocker
1 tsk vinäger

Fyllning
½ cup smör i rumstemperatur
½ cup shortening, rumstempererat
1 tsk vaniljsocker
¼ tsk salt
3 cup florsocker
1 (7 oz.) burk marshmellow fluff

Glaze
1 (3oz.) paket hallon Jell-O
2 cup kokande vatten
1 dl hallonsylt
2 cup kokos
2 - 3msk majsstärkelse

Egentligen är Zinger avlånga med eftersom jag inte har någon sådan bakform gjorde jag mina Zingers i en minimuffinsform istället. Smöra en minimuffinsform NOGA! Vispa smör och socker mjuk. Vispa sedan ner ett ägg i taget på låg hastighet. Sikta samman vetemjöl, majsstärkelse och bakpulver och vanilj. Vispa ner mjölk och vinäger i smörsmeten. Vispa sedan ner de torra ingredienserna. Klicka ner i muffinshålen så det fyller upp till hälften.
Grädda på 175 grader i 10 minuter, tills de är gyllenbruna på kanterna.  Låt svalna!


Mixa samman smör, shortening, vanilj och salt i en skål och vispa på mellanhastigheten i ca 3 minuter tills allt är blandat och alla klumpar är borta. Tillsätt florsocker och vispa på låg hastighet. Höj sakta hastigheten och vispa tills det är lätt och fluffigt. Vispa ner marshmellowfluffet och vispa tills det är luftigt och lätt. Ta sedan en tyll och tryck in i mitten av varje minimuffin och fyll så mycket det går. Det du har nu är motsvarigheten till en twinkie, men de är inte klara ännu.


Koka upp vatten, tillsätt Jell-O och rör för att det ska blandas blanda i hallonsylten och rör om. Låt vila i kylen i 15-30 minuter eller tills det är tjockt men inte fast. Mixa kokosflingorna tills de är väldigt små. Blanda kokosflingorna med majsstärkelse.
Rulla sedan de fyllda kakorna i jellon (snabbt så de inte blir dränkta) och rulla i kokosen. Låt kakorna sedan vila på ett galler i ca 2 timmar tills de har satt sig.


Tar kokosen slut kan man testa doppa twinkiesen i choklad, det funkar det med. 

4 kommentarer:

  1. Åh vad glad jag blev!! :D Ska definitivt testa att baka dem nu när jag har ett recept att följa. ;) Du som inte hade smakat Zingers innan, vad tyckte du? :D
    Kram!

    SvaraRadera
  2. ser väldigt intressant ut

    SvaraRadera
  3. De var faktiskt jättegoda! Och alla som jag har bjudit (dvs typ 10 pers) gav de klart godkänt. Sen om de liknar originalet, det får du avgöra!

    SvaraRadera
  4. Yo Ida!
    Ska du inte göra peanut butter cups ändå?
    kan ju vara lite kul?
    SNÄLLA!

    SvaraRadera