tisdag 14 september 2010

Too sweet

Jag älskar, älskar, älskar macademianötter. Allt med kolasmak är en annan sak jag har väldigt svårt att motstå. 
Lösning; Kolarutor med macademianötter. 
Trodde jag. 
Ha. 
Det var det allt för sockrigt och sött och sliskigt så efter att ha provsmakat åkte hela formen ner i soptunnan.

Här kommer receptet iallafall så eventuella sockertokiga kan stilla sitt begär.

Botten
2,5 dl dl macademianötter, halverade
5 dl vetemjöl
2,5 dl Farinsocker
115 g smör

kolatäcke
1,25 dl farinsocker
115 g smör
3,75 dl mjölkchoklad, hackad








Blanda vetemjöl, farinsocker och smör till en smulig deg.
Smörj en form (ca 20x30 cm) och tryck ner blandningen i formen.
Strö över macademianötterna och tryck ner de lite i degen.


Lägg smör och farinsocker i en kastrull och värm under konstant omrörning. Koka upp och låt koka 1 minut. Häll sedan kolablandningen över nötterna i formen.
Grädda i ungen i ca 20 minuter eller tills kolatäcket börjar koka/bubbla.
Ta då ut formen och häll den hackade mjölkchokladen över. Låt chokladen smälta ett litet tag och rör sedan runt med en kniv ovanpå så de blir jämt fördelat.
Låt svalna helt.


1 kommentar:

  1. Så du blev lite inspirerad av det indiska sötsakerna ändå? =)

    SvaraRadera